Foto: Tuzlanski.ba

Najmanje jedna osoba ubijena je u subotu nakon što je Izrael gađao automobil u gradu na istoku Libana, javlja Anadolu.

Libanska nacionalna novinska agencija objavila je da je Izrael "ciljao automobil na raskrsnici u gradu Al-Khayara u zapadnoj Bekaai".

Objavili su da je u napadu ubijena osoba koja je upravljala automobilom, a koja je identifikovana kao stanovnik grada Lala u zapadnoj Bekaai. Njegov identitet nije otkriven.

Privatni libanski kanal Al-Jadeed objavio je da je izraelski napad, izveden dronom, kao metu imao vođu Islamske grupe - sunitskog pokreta - ne otkrivajući njegov identitet.

Izraelska vojska je tvrdila da je meta napada dronom bio Ayman Ghatmeh koji je "opskrbljivao oružjem Hamas i druge grupe".

Vojska je takođe tvrdila da Ghatmeh planirao "izvršiti neposredan napad na Izrael". Nije bilo odgovora grupa u vezi s ovim napadom.

Libanska nacionalna novinska agencija je objavila da su izraelski ratni avioni izveli napad na grad Yaroun u okrugu Bint Jbeil u južnom Libanu sa dvije rakete zemlja-zrak, ne iznoseći nikakve detalje.

Libanska grupa Hezbollah objavila je da je "gađala zgradu koju koriste neprijateljski vojnici u naselju Al-Manara na sjeveru Izraela i ostvarila direktan pogodak".

Nije bilo komentara sa izraelske strane na tvrdnje ove grupe.

Napetosti su porasle duž libanske granice s Izraelom usred prekograničnih napada između Hezbollaha i izraelskih snaga dok Tel Aviv nastavlja sa svojom smrtonosnom ofanzivom na Pojas Gaze, u kojoj je od 7. oktobra prošle godine ubijeno više od 37.500 ljudi.

Hezbollah je povezao prekid svojih napada na Izrael sa prestankom izraelskog napada na Gazu.