Užas u Hrvatskoj: Dvije maloljetnice tukle mladu djevojku, treća sve snimala
Foto: Tuzlanski.ba

​Na kriminalističkom istraživanju u splitskoj policiji od nedjelje navečer nalaze se dvije maloljetnice ​koje su fizički i psihički zlostavljale mladu djevojku, a treća je sve snimala, te je sve objavljeno na internetu.

Na snimku se vidi mlada djevojka koja kleči na ulici, iznad nje je druga djevojka koja je šamara i traži da se izvini za to što je nekome govorila loše o njoj i drugim maloljetnicama. Od nje traži da joj vrati 30 eura koje joj je navodno posudila.

Potom mlada žrtva od druge djevojke dobiva jaki udarac u kičmu od čega pada i udara licem o tlo. Tada joj nasilnic​a da ruku da se podigne s poda, a potom ju pljusne.

Na snimku se vidi i čuje kako žrtva traži oprost svojih "egzekutorica" koje je nemilosrdno vrijeđaju, ponižavaju i iživljavaju se na njoj. Snimateljica videa joj čak zamjera što je njena starija sestra blokirala na društvenoj mreži. Djevojci potom zadaju udarce u glavu, guraju je.

Nakon što je snimka objavljena šokirala je sve koji su je pogledali, a dio građana je incident policiji prijavio online preko Redbuttona koji se bavi istraživanjem krivičnih djela prema djeci.

Policija je brzo reagirala i već za koji sat ​identificirala i uhapsila mlade delinkventice. (HINA)