Društvenim mrežama kruži snimak Sutomora zatrpanog smećem. Mnogi su se zgrozili i naveli kako je ovo odraz nekulture pojedinaca, dok drugi smatraju kako bi nadležni trebali postaviti više kanti za smeće.

Snimak crnogorskog ljetovališta zgrozio mnoge: "Gradić se davi u smeću"
Foto: Screenshot

Kako je moguće vidjeti na snimku koji je objavljen na stranici Bar na dlanu, smeće je razbacano po ulicama, na klupama, oko ograda, na zelenim površinama...

"Ovo je fenomen zvan Sutomore! Vječne diskusije ko je kriv za nered i prljavštine, a gradić se davi u smeću", "Evidentna nekultura gostiju i ogromna neodgovornost komunalnog preduzeća. Ovo je višedecenijski problem. Kante su uvijek nedovoljne", "Sutomore je najljepše kada svi turisti odu!! Ljudi nemaju svijest", "Koliko čovjek može biti bezobrazan. To je strašno", neki su od komentara.

Sutomore se kao popularna destinacija za ljetovanje svake godine suočava s ovim problemom. Nažalost, čini se kako se rješenje još uvijek ne nazire.

Prošle godine je objavljen snimak gradske plaže na kojoj se brdo smeća nalazi samo nekoliko metara od kupača. Iako mnogi u komentarima navode kako će ubuduće izbjegavati putovati ovdje, Sutomore i dalje ostaje među najposjećenijim gradovima u regionu.