Škaljarac uhapšen jer je zlostavljao ćerku poznatog crnogorskog biznismena: Slomio petu i ruku bježeći od policije
Foto: Tuzlanski.ba

Pripadnik podgoričkog ogranka škaljarskog klana Saša Agović uhapšen je zbog sumnje da je zlostavljao dvadesettrogodišnju partnerku V. Đ.

Nakon saslušanja u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici njemu je juče određeno zadržavanje do 72 sata, a na teret mu se stavlja krivično djelo zlostavljanje, odgovorio je “Vijestima” rukovodilac ODT Podgorica, tužilac Duško Milanović.

”Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici formiralo je krivični predmet protiv osumnjičenog A.G., zbog krivičnog djela zlostavljanje, izvršenog 22. maja 2023. godine, na štetu V. Đ. Nakon saslušanja osumnjičenom je određeno zadržavanje do 72 časa od časa lišenja slobode”, rekao je Milanović.

Prema saznanjima Vijesti, dvadesettrogodišnja Podgoričanka 22. maja prijavila je policiji da je Agović zlostavlja, nakon čega su inspektori pokušali da ga pronađu. Navodno, kada je policija pokušala da uđe u stan u kom se krio, u zgradi u Central Pointu, Agović je skočio sa prvog sprata, polomivši petu i ruku.

Uhapšen je nedugo nakon toga u bolnici, gdje je doveden na ukazivanje pomoći. Iz Uprave policije nisu željeli da preciziraju da li im je Agović u jednom trenutku uspio pobjeći i to skokom sa terase.

Sagovornik iz te bezbjednosne institucije rekao je da će način na koji je Agović povrijeđen, pa i to kako je zadobio lom pete, biti utvrđen tokom istrage.

Prijavila, pa branila Agovića

Jedan od izvora rekao je da su i kod dvadesettrogodišnjakinje konstatovane povrede. Nisu precizirali šta je tačno ona prijavila, odnosno, kako je Agović, kako se sumnja, zlostavljao i mučio kćerku poznatog crnogorskog biznismena.

Nakon što je Agović uhapšen, dvadesettrogodišnjakinja je pokušala da povuče prijavu, saznaju Vijesti.

Ona je, navodno, inspektorima tvrdila da se sama povrijedila, a zahtijevala je i da njenog partnera puste na slobodu. Postupajuća tužiteljka mu je, međutim, odredila zadržavanje.

Krivičnim zakonikom propisano je da će se zatvorom do jedne godine kazniti onaj ko zlostavlja drugog ili prema njemu postupa na način kojim se vrijeđa ljudsko dostojanstvo.

Agović je godinama poznat organima gonjenja, a u policijskim spisima označen je kao bezbjednosno interesantno lice.

Hapšen je u velikoj policijskoj akciji krajem 2017. godine, tokom koje su inspektori, u glavnom gradu, pretresli 21 stan, mahom one u kojima žive osobe povezane sa nekoliko crnogorskih klanova.

Sredinom decembra 2019. godine uhapšen je opet, i to nakon što je policija, pretresom, na imanju njegove porodice pronašla ukradeni dvotočkaš, automatsku pušku, metke i tri ručne bombe.

Iako su kod njega došli zbog prijave da je prijetio pištoljem dvojici Podgoričana, naknadno je optužen da je dio kriminalne organizacije sada ubijenog Stevana Stamatovića, koja je u maju 2017. godine planirala likvidaciju Radojice Zekovića.