Haos u Srbiji: Novi fizički obračun zbog sumnje u SNS-ove call centre
Foto: Tuzlanski.ba

Građani Srbije danas su izašli na izbore u 89 gradova i općina, a današnji dan je obilježen nizom incidenata. Nakon sukoba policije i opozicije u Novom Sadu, došlo je do fizičkog sukoba ispred picerije na Dorćolu u Beogradu.

Glavni akter ovog obračuna je vlasnik picerije Miodrag Sovtić, muž Anice Dobre, koji je napao opozicione aktiviste. Naime, kako opozicija tvrdi, unutar picerije se nalazi call centar centar Srpske napredne stranke (SNS).

Na snimku koji je objavio Zeleno-levi front na društvenoj mreži X čuju se gnusne uvrede koje je Sovtić uputio aktivistima te kako oduzima telefon jednom građaninu.

Opozicioni aktivisti u ispred picerije stigli u 14:30 sati jer sumnjaju da se unutar lokala nalaze aktivisti SNS-a sa duplim biračkim spiskovima koji pozivaju građane da glasaju.

Osim toga, u Kalupinu je danas fizički napadnut predsjednik Općinskog odbora Stranke slobode i pravde (SSP) iz Bačkog Petrovca Marjan Triaška.

Vezano | Brojne nepravilnosti na izbornim mjestima širom Srbije  

Prema dostupnim informacijama, predstavnici opozicije su se uputili na teren nakon što su dobili dojavu o mogućoj kupovini glasova. Ubrzo su ih presrele nepoznate osobe koje su tražile da predaju svoje mobilne telefone.