Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da, imajući u vidu da bošnjački političari u Bosni i Hercegovini "od najnormalnije stvari policijske saradnje u turističkoj sezoni kreiraju političke spletke i prijetnje".

Dačić odlučio: Nećemo slati policajce u RS
Foto: Arhiva

MUP Srbije neće uputiti policajce u Republiku Srpsku (RS), kako je to ranije bilo najavljeno.

Dačić je u pisanoj izjavi naveo da je ta odluka povučena, “kako to ne bi bio vještački razlog za napade na Srbiju i srpski narod”.

"Imajući u vidu da bošnjački političari u BiH od najnormalnije stvari policijske saradnje u turističkoj sezoni koja već postoji u cijelom regionu više od deset godina, kreiraju političke spletke i prijetnje, MUP Srbije neće dozvoliti nikome da traži u ovome izgovore za sukobe i pripreme za rat. Zato nećemo slati policajce u RS kako to ne bi bio vještački razlog za napade na Srbiju i srpski narod", izjavio je Dačić.

Kako je jučer bilo najavljeno iz MUP-a Srbije, na osnovu Memoranduma o saradnji koji je potpisan 18. juna u Trebinju, trebalo je da policajci iz Srbije rade tokom turističke sezone zajedno sa kolegama iz RS u Banja Luci, Foči i Trebinju.