U protekla 24 sata 11 saobraćajnih nezgoda u TK: Jedna osoba teže povrijeđena
Foto: Tuzlanski.ba

Jučer su u saobraćajnoj nezgodi u naselju Dubrave Gornje, kod Živinica povrijeđene dvije osobe.

Naime, jednoj osobi su konstatovane teške tjelesne povrede, dok je druga osoba zadobila lake tjelesne povrede.

"U ovoj saobraćajnoj nezgodi povrijeđeni su osoba inicijala R.R. (1947) iz Donjih Vukovija, Kalesija, gdje su u Klinici za hirurgiju kao i u Klinici za torokalnu hirurgijuu JZU UKC Tuzla, dežurni ljekari konstatovali teške tjelesne povrede, te je osoba inicijala R.R. zadržana na daljem liječenju, a vozač inicijala K.B. koji je upravljao automobilom marke Seat je zadobio lake tjelesne povrede, konastatovane u Klinici za ortopediju i treumatologiju. On je pušten na kućno liječenje", saopšteno je iz MUP-a Tuzlanskog kantona.

Osim ove u protekla 24 sata dogodilo se još deset saobraćajnih nezgoda u Tuzli, Gradačcu, Živinicama, Gračanici i Lukavcu u kojima nije bilo teže povrijeđenih osoba.

Također, zbog najavljenih visokih temepratura iz BIHAMK-a savjetuju putovanje u ranim jutarnjim ili večernjim satima. Ukoliko se ipak putuje tokom dana preporučuju češće pauze, i oprezniju vožnju. Vozači teretnih vozila mole se da se nakratko isključe i iz saobraćaja, kada iza sebe primjete dužu kolonu vozila, kako bi se izbjegla rizična preticanja.