Poznat identitet policajca iz BiH koji je stradao u potjeri, iza njega ostali roditelji i sestre
Foto: Tuzlanski.ba

Policajac Miodrag Savić (27) poginuo je u sudaru koji se dogodio u banjalučkom naselju Lazarevo, dok je bio na radnom zadatku, a MUP RS se od Savića oprostio tužnom porukom na društvenim mrežama.

"Posao policajca nikada nije jednostavan i lak, jer izlazak na bilo koju intervenciju u cilju očuvanja javne bezbjednosti može završiti tragedijom. Nažalost, tako je bilo i juče, kada je prilikom izvršavanja poslova i zadataka u saobraćajnoj nezgodi u Banjaluci smrtno stradao naš policijski službenik Miodrag Savić", stoji u objavi MUP RS na društvenim mrežama.

Vezano | Potjera u Banjoj Luci završila tragično: Poginuo policajac, povrijeđene tri osobe

Ističu da Miodrag nije stigao da dočeka svoj 27. rođendan, koji je 29.avgusta.

"Sa svojih 21 godinu upisao je našu Policijsku akademiju, nakon čega je u junu 2019. godine počeo da radi kao policajac u Policijskoj stanici Lazarevo. Precizan, odgovoran i besprekoran u izvršavanju povjerenih mu zadataka, bio je do zadnjeg dana. Ponosno je nosio i držao do plave uniforme i u tome mu niko nije mogao naći mane", navode iz MUP-a.

Kažu da je mladi Savić živio punim plućima, u srcu čuvajući ljubav za porodicu, prijatelje i automobile koje je strasno volio.

"Iza njega ostali su majka Radmila, otac Dragan i sestre, kojima i ovim putem upućujemo izraz iskrenog saučešća. Od našeg kolege Miodraga oprostićemo se sutra opijelom koje će biti održano u 12,00 časova u crkvi Rođenja Presvete Bogorodice, nakon čega će biti sahranjen na lokalnom groblju u banjalučkom naselju Kuljani. Slava mu", stoji na zvaničnim društvenim mrežama MUP-a.