Policija u Srebrenici spriječila samoubistvo: Zaplijenjeno oružje i municija
Foto: Tuzlanski.ba

Policijski službenici Policijske stanice Srebrenica i Staničnog odjeljenja policije Skelani izvršili su pretres kuće i vozila koji su u vlasništvu osobe inicijala M.B., kod koje je pronađeno i oduzeto oružje. Policijski službenici su uspjeli spriječiti samoubistvo navedene osobe. 

"Prilikom pretresanja pronađeno je i oduzeto oružje i više komada municije, od toga pištolj i puška marke „Zastava“, 473 komada municije različitog kalibra, prazan okvir automatske puške i “škorpiona” i sporogoreći štapin dužine 10 m", navode iz policije.

Kako se navodi u saopćenju, Staničnom odjeljenju policije Skelani je 22. juna 2024. godine oko 15,25 sati, prijavljeno da osoba inicijala M.B. planira izvršenje samoubistva. Isto je spriječeno brzom reakcijom policijskih službenika koji su odmah nakon prijave izašli na mjesto događaja. Policijski službenici su izvršili uviđaj. Alkotestiranjem osobe inicijala M.B. utvrđeno je prisustvo alkohola u organizmu u količini od 2,77 g/kg. Tom prilikom navedena osoba je uhapšena i od iste su privremeno oduzeti jedan lovački karabin i 42 komada municije.

"Sve dalje mjere i radnje na dokumentovanju krivičnog djela preduzimaju se pod nadzorom postupajućeg tužioca", saopćeno je iz MUP-a RS. (Foto: MUP RS)