U protekla 24 sata na području Tuzlanskog kantona dogodilo se 14 saobraćajnih nesreća u kojima je povrijeđeno 18 osoba od kojih su tri zadobile teške tjelesne povrede.

Osamnaest osoba povrijeđeno u saobraćajnim nesrećama u TK: Vozači se mole za oprez
Foto: Ilustracija

U saobraćajnoj nesreći koja se dogodila jučer u Gradačcu, 40-godišnji muškarac zadobio je teške tjelesne povrede i zadržan je na daljem liječenju u UKC Tuzla. 

Nesreća se dogodila oko 17 sati, a do nje je došlo slijetanjem auta sa kolovozne trake prilikom čega je vozač izgubio kontrolu nad vozilom i udario u saobraćajni znak. 

''Povrijeđeni je sanitetskim vozilom  Doma zdravlja Gradačac, prevezen u  UKC Tuzla, a zbog konstatovanih teških tjelesih povreda na Klinici za ortopediju  zadržan je na daljem liječenju. Saputnik iz vozila S.A. (1956) iz Gradačca, zadobio je povrede o čijem stepenu se ljekar Doma zdavlja Gradačac nije izjasnio'', saopšteno je iz MUP-a Tuzlanskog kantona.

Još jedna teška saobraćajna nesreća dogodila se i u Kladnju prilikom koje je saputnica iz jednog putničkog vozila zadobila teške tjelesne povrede i prevezena je u UKC Tuzla, dok su ostali učesnici zadobili lakše tjelesne povrede.

Osim ovih na potručju TK nesreće su se dogodile i u sljedećim gradovima: Tuzla, Lukavac, Banovići i Kalesija, u ovim nesrećama osobe su lakše povrijeđene a na automobilima je pričinjena materijalna šteta.

Vezani članak Kolone na granicama i prijetnja nevremenom: Vozači, pripremite se na duža čekanja i loše uslove

Nakon ekstremno visokih tempertura, u Bosni i Hercegovini, sinoć je padala kiša. Pored mnogo uzroka saobraćajnih nesreća, mokar kolovoz jedan je od čestih zbog čega se apeluje na vozače da svoju brzinu prilagode uslovima na cesti.