Završen policijski uviđaj, normalizovan saobraćaj između petlje Šićki brod i Husina
Foto: Tuzlanski.ba

Nakon što se danas oko 17:00 sati na magistralnom putu M-18 između petlje Šićki brod i Husina (Bosanska Poljana) dogodila teška saobraćajna nezgoda u kojoj je smrtno stradala jedna osoba, saobraćaj je normalizovan,

"Uviđaj ove saobraćajne nezgode je okončan, te se saobraćaj od 20,30 sati odvija uredno ranije navedenom dionicom puta M-18. Sve dalje mjere i radnje u cilju utvrđivanja uzroka ove nezgode vrše se pod nadzorom i po nalogu dežurnog kantonalnog tužioca" - saopćila je Adnana Sprečić, glasnogovornica Uprave policije MUP-a TK.

Vezano | Jedna osoba smrtno stradala u teškoj nesreći između petlje Šićki brod i Husina

Magla i niska oblačnost smanjuju vidljivost na pojedinim dionicama preko planinskih prevoja. Iako se saobraća po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu, zbog pada temperature tokom noći, iz BIHAMK-a upozoravaju na moguću poledicu na svim vlažnim lokalitetima, naročito na zasjenjenim dionicama preko planinskih prevoja, na mostovima, vijaduktima i prilazima tunelima.

Savjetuje se opreznija vožnja, prigođena trenutnim uslovima i stanju na putevima. Apeluje se na vozače da na put ne kreću bez zimske opreme.