Vlada Tuzlanskog kantona zakazala je vanrednu sjednicu na kojoj će biti razmatrano nekoliko tačaka vezanih za rad Međunarodnog aerodroma Tuzla. 

Vlada TK danas raspravlja o Međunarodnom aerodromu u Tuzli
Foto: Tuzlanski.ba

Sjednica će biti održana danas, a rezultat je iskazanog interesa medija za ovu temu, saopštili su iz Vlade.

Inače, rad Međunarodnog aerodroma Tuzla je u fokusu posljednjih nekoliko mjeseci nakon drastičnog pada broja putnika u odnosu na prethodnu godinu. Opozicija je, u nekoliko navrata, kritikovala aktuelnu većinu kazavši da ''uništavaju Međunarodni aerodrom u Tuzli''.

''Na koji način je potrošeno 2,5 miliona KM budžetskog novca za subvencioniranje 
aviokompanije Lumiwings i ima li Vlada TK plan opstanka preduzeća'', pitali su iz opozicije tražeći da se zakaže tematska sjednica Skupštine na ovu temu.

Vezani članak Drastičan pad broja putnika na Međunarodnom aerodromu Tuzla: Manje od stotinu letova u aprilu

Vlast, s druge strane, tvrdi suprotno. 

''Globalni problem u aviosabraćaju, servisni intervali i hitni remonti aviona odrazili su se na aerodrom, te s toga danas imamo smanjem obim posla, ali nikakvo gašenje nije na sceni'', demantovao je opoziciju Denis Bećirović, ministar saobraćaja i komunikacija Tuzlanskog kantona dodavši da je Vlada odgovorna odgovorna prema aerodromu, što dokazuje i ''odnos prema infrastrukturnim ulaganjima.''

Vezani članak Međunarodni aerodrom Tuzla uspostavlja saradnju sa Pegasusom: Od augusta letovi za Istanbul!

U međuvremenu, tuzlanski aerodrom objavio je saradnju sa kompanijom Pegasus najavivši letove za Istanbul, a kako kažu, u planu je saradnja sa još jednom aviokompanijom, no još niko nije dao odgovore na pitanja kako je utrošen novac od subvencija za kompaniju Lumiwings iako je to, čini se, najčešće postavljano pitanje.

Hoće li vlast na današnjoj sjednici ponuditi odgovore i šta će tačno biti sa Međunarodnim aerodromom u budućnosti, ostaje da se vidi.