U Sarajevu počela sjednica Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH
Foto: Tuzlanski.ba

Na 12. redovnoj sjednici Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH koja je počela danas u Sarajevu trebao bi biti razmatran Prijedlog Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o materijalnoj podršci porodicama s djecom u FBiH, Prijedlog Zakona o rudarstvu FBiH, te Nacrt Zakona o zaštiti prava na pravično suđenje u razumnom roku.

Na predloženom dnevnom redu je i Prijedlog Zakona o Gradu Novi Travnik, Prijedlog Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o upravljanju otpadom i Nacrt Zakona o socijalnim uslugama u Federaciji BiH.

Poslanici bi se trebali izjasniti i o Nacrtu Zakona o posredovanju u zapošljavanju i socijalnoj sigurnosti nezaposlenih osoba, Nacrtu Zakona o građanskoj inicijativi i zaštiti građana i aktivista FBiH, Nacrtu Programa rada Predstavničkog doma Parlamenta FBiH za 2024. i Nacrtu Kodeksa ponašanja poslanika u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH.

Također, predloženi dnevni red obuhvata i Prijedlog Odluke o pristupanju izradi Zoning plana urbanog područja Kulen Vakuf-Klisa za period od 10 godina, Prijedlog Odluke o pristupanju izradi Zoning plana urbanog područja Martin Brod za period od 10 godina, Godišnji izvještaj o rezultatima aktivnosti Institucije ombudsmena za ljudska prava BiH za 2023., te Informaciju o vanjskom i unutrašnjem dugu u FBiH na dan 31. decembra 2022.