Foto: Tuzlanski.ba

Javni doček Nove godine u Tuzli bit će organizovan na Trgu slobode, uz prigodan muzički program i uz novogodišnji vatromet.

Sve prisutne koji se se odluče da 2017. godinu dočekaju na otvorenom zabavit će jedan od najpopularnijih pjevača regiona, pop-rock izvođač Amel Ćurić & Full house band, zatim Hame Nalić, VIS “Retro”, Tuzlanski tamburaši i Ekrem Hadžić Soso te tuzlanski DJ-jevi.

Danas će u 12:00 sati na Trgu slobode u organizaciji Opšteg udruženja samostalnih obrtnika Tuzla biti upriličena tradicionalna novogodišnja zabava za djecu "Dječija Nova godina" nakon čega slijede i završne pripreme za javni doček Nove godine.

Zvijezda večeri Amel Ćurić je kazao kako prvi put nastupa u Tuzli za Novu godinu ali da ga to raduje i da siguran je u odličnu zabavu i druženje.

Ćurić je najavio da će pored standardnog repertoara pjevati i dosta poznatih sevdalinki kako bi atmosfera bila što veselija.

Program počinje u 21 sat i trajat će otprilike do dva sata iza ponoći.

Iz MUP-a Tuzlanskog kantona ranije su najavili pojačano prisustvo policije na terenu koja će sankcionisati upotrebe pirotehničkih sredstava, vožnju pod dejstvom alkohola i sprječavati eventualno narušavanje javnog reda i mira.

Portparol MUP-a TK Izo Šarić je kazao za Faktor.ba kako se javni doček nove godine ne smatra skupom od bilo kakvog rizika.

Uz pripadnike MUP-a TK na događaju će biti 25 pripadnika zaštitarke agecije "Flek", pripadnici specijalne policije te policajci u civilu, a dežurat će i ekipa Profesionalne vatrogasne jedinice Tuzla.

Na prošlogodišnjem javnom dočeku Nove godine u Tuzli okopilo se tek nekoliko stotina osoba dok se večeras očekuje da će ta brojka biti znatno veća.

Za razliku od javnog dočeka u Sarajevu gdje će prisutne zabavljati Dino Merlin u Tuzli se neće novčano kažnjavati konzumiranje alkoholnih napitaka na javnom mjestu. (Tuzlanski.ba / Foto: V.Živković)