Suljagić ponovo saslušan u policiji u Zvorniku: Optužbe protiv mene su potpuno lažne
Foto: Tuzlanski.ba

Direktor Memorijalnog centra Srebrenica - Potočari Emir Suljagić danas je ponovo saslušan u sjedištu zvorničke policije, a ovoga puta je to zbog navoda da je pozvao policajca i prijetio mu.

''Sada se vratimo na svakodnevnu stvarnost rada u Memorijalnom centru Srebrenica. Danas sam saslušan u sjedištu zvorničke policije zbog navoda da sam pozvao policajca i rekao: “Prijetim vam”. Ove optužbe su potpuno lažne. Pravi razlog za ovo ispitivanje je taj što sam kontaktirao policajca da se raspitam zašto zove moje osoblje i postavlja pitanja o mojoj sigurnosti u okviru nezvanične istrage. Policiji sam također dostavio dokumentarne dokaze koji sugeriraju ko bi mogao stajati iza ove privatne istrage koja ugrožava moju sigurnost. Ova situacija je primjer uslova nalik aparthejdu koje nesrpsko stanovništvo pod vlašću Banja Luke svakodnevno trpi'', napisao je Suljagić na svom X - profilu.

Ovo nije prvi put da je Suljagić pozvan na saslušanje. Suljagić je i na dan usvajanja Rezolucije o obilježavanju Međunarodnog dana sjećanja na genocid u Srebrenici, pozvan u Tužilaštvo BiH zbog navodnog raspirivanja “međunacionalne mržnje”, a par dana poslije toga je pozvan i na saslušanje zbog ugrožavanja bezbijednosti. (Tuzlanski.ba)