Stiže promjena vremena: U drugom dijelu dana najavljena saharska prašina i grmljavina
Foto: Tuzlanski.ba

Jutros iznad Bosne i Hercegovine većinom nema oblaka, ali ima dosta prašine sa područja Sahare.

Temperature zraka izmjerene u 8:00 sati (°C): Bjelašnica 13; Sokolac 16; Bugojno, Livno i Široki Brijeg 18; Sarajevo 19; Sanski Most i Zenica 20; Prijedor, Trebinje, Tuzla i Zvornik 21; Banja Luka i Mostar 22; Neum 23; Bihać i Bijeljina 24; Gradačac 25°C.

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati mala do umjerena naoblaka, ali ima dosta prašine sa područja Sahare koja zaklanja Sunce. U drugom dijelu dana uz razvoj oblačnosti lokalni pljuskovi i grmljavina, uz moguću pojavu grada, mogući su u centralnim, istočnim i sjevernim područjima, a u noći na ponedjeljak slabijih padavina može biti i u ostalim područjima. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 28 i 34°C.

U ponedjeljak 10.6.2024. u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa slabom kišom ili lokalnim pljuskom praćenim grmljavinom većinom prije podne i sredinom dana. Vjetar umjerene jačine, povremeno sa jakim udarim, južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 19°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 26 i 31°C.

U utorak 11.6.2024. u Bosni i Hercegovini djelomično vedro i nestabilno vrijeme sa jačim pljuskovima i grmljavinom. Vjetar slab do umjerene jačine većinom južnog i jugozapadnog smjera. U sjevernim područjima vjetar sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 12 i 17°C, na jugu zemlje do 20°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 23 i 28°C.

U srijedu 12.6.2024. u Bosni i Hercegovini djelomično vedro i nestabilno vrijeme sa jačim pljuskovima i grmljavinom. Vjetar slab promjenljivog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 12 i 16°C, na jugu zemlje do 20°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 23 i 28°C.