Foto: Tuzlanski.ba

Sportski teren Telex među građanima Tuzle kultno je mjesto na kome su u sportskom segmentu stasale mnoge generacije, ali lokacija na kojoj su organizovane kulturne, kao i druge manifestacije. 

Nakon posljednje rekonstrukcije izvršene 2012. godine za koju je grad Tuzla izdvojio 130.000 maraka, sportski teren Telex mjesto je na kome se održavaju trenažni procesi košarkaških i drugih klubova sa područja Tuzle, ali i razna takmičenja.

Ipak, u prethodnom periodu, ovaj teren postao je okupljalište raznih skupina neodgovornih građana, koji su iza sebe ostavljali otpad, te tako narušili izgled, ali i samu namjenu terena.

Da kultni teren grada Tuzla vrati svoj stari sjaj pobrinuli su se članovi Radničkog sportskog društva Sloboda Tuzla.

Naime, kako navode u svom saopštenju, kao društveno odgovorni sportski subjekt samoinicijativno su uz pomoć JKP Komunalac Tuzla i JKP Vodovod i kanalizacija Tuzla, izvršili čišćenje, ali i sanaciju štete na vanjskom sportskom terenu Telex.

Kako ističu, nakon što je sportski teren Telex zatečen je u jako lošem i neurednom stanju, namjera RSD-a bila je osposobiti isti kako bi bio u funkciji korištenja sportista i građana grada Tuzla, u prvom redu djece i omladine. (Tuzlanski.ba)