Bh. košarkaš Jusuf Nurkić danas je sa suprugom posjetio Klub Zmajevo srce u Tuzli u kojem rade osobe sa Down sindromom i drugim teškoćama u razvoju. 

Jusuf Nurkić će finansirati izgradnju objekta na izletištu Zmajevo srce u Tuzli
Foto: Facebook | Značajna donacija

Nakon što su, od vlasnika, Omera Isovića, čuli za plan izgradnje izletišta Zmajevo srce koje će biti namijenjeno djeci sa invaliditetom i djeci oboljeloj od malignih bolesti, Jusuf Nurkić i njegova supruga Emina odlučili su finansirati gradnju montažnog objekta u kojem će djeca boraviti. 

''Koliko samo dobra Jusuf i njegova Emina čine našem društvu. Veliko im hvala što su podržali projekat koji je jedinstven, ne samo u BiH, nego u svijetu'', kazao je Omer Isović, vlasnik ugostiteljskog objekta Zmajevo srce i inicijator ideje gradnje dječijeg izletišta koje će nositi isti naziv. 

Cilj je imati sigurno mjesto gdje će osobe sa invaliditetom boraviti u prirodi, učiti i družiti se.

Zelena terapija je opšte prihvaćena u svijetu. Ono što je posebno važno istaći je da će sve biti besplatno, od cjelodnevnog boravka do hrane'', kaže Isović.

U okviru zabavnog parka koji će biti izgrađen biće dostupne ljuljaške, tobogani, trampoline, zip line , mini teren za odbojku na pijesku, teren za mini nogomet, bazen, poni konji i još mnoštvo sadržaja, najavljeno je.

''Ne postoji sigurno nadaleko i naširoko sličan projekat. Kad sam ga pokrenuo, dobio sam i dobijam svu moguću podršku za njegovu realizaciju. Objekat i sadržaje će moći korisititi udruženja koja rade sa djecom sa invaliditetom, kao i druge grupe'', ističe Isović. 

Svaka donacija za izgradnju ovog izletišta je od izuzetne važnosti, a sve u cilju da djeca sa invaliditetom i drugim bolestima imaju priliku za inkluziju i bolji život.