Danas nestabilno vrijeme s kišom, pljuskovima i grmljavinom
Foto: Tuzlanski.ba

Jutros je u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme s kišom i lokalnim pljuskovima.

Temperatura zraka u 8 sati u Tuzli iznosila je 16 stepeni Celzijusa, saopštio je Federalni hidrometeorološki zavod BiH.

Danas će u BiH preovladavati umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Lokalno su mogući jači pljuskovi, praćeni jakim udarima vjetra, ponegdje i gradom. U drugom dijelu dana postepeni prestanak padavina i smanjenje oblačnosti. Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni. Dnevna temperatura zraka od 18 do 24, na jugu do 26 stepeni.

U utorak će u sjevernim područjima Bosne jutro biti pretežno oblačno, uz postepeno razvedravanje. U ostatku zemlje sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Poslije podne lokalni pljuskovi su mogući u centralnim i zapadnim područjima Bosne. Vjetar slab do umjeren u Bosni zapadni i sjeverozapadni, a u Hercegovini jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 12 do 18, na jugu i sjeveru do 20, a dnevna od 20 do 26, na jugu do 28 stepeni.

U srijedu se očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme uz postepeno smanjenje naoblake tokom dana. Poslije podne u Bosni su mogući lokalni pljuskovi. Vjetar slab u Hercegovini i na jugozapadu Bosne zapadni i jugozapadni, a u ostalim područjima sjeverni i sjeverozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 14 do 20, a dnevna od 22 do 28, na jugu do 30 stepeni.

U četvrtak će biti sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima po kotlinama Bosne može biti magle. Vjetar slab promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura zraka od 14 do 20, na jugu do 22, a dnevna od 24 do 30, na jugu do 33 stepena.