Bursać: 'Isječena košarkaška lopta ostavljena ispred kuće Edina Salaharevića zaziva novi genocid!'
Foto: Tuzlanski.ba

"Ispred kuće najboljeg mladog košarkaša Jugoslavije, koji je mučki ubijen ostavljena je isječena košarkaška lopta kao simbol smrti, nepoštovanja mrtvih i zazivanja novog genocida."

U dvorište kuće Nedima Salaharevića u Vlasenici bačena je isječena košarkaška lopta. Taj prizor Salaharević je zatekao u subotu, kada je došao da se s majstorom dogovori u vezi s renoviranjem kuće, a prema njegovom mišljenju ne radi se o slučajnosti.

Nedimov brat Edin Salaharević bio je košarkaš tuzlanske Slobode, s kojom je kao junior bio prvak Jugoslavije te bio juniorski reprezentativac bivše države. Edin je, zajedno s ocem Muhamedom, ubijen u zloglasnom logoru Sušica.

Vezano | Svjedok ispričao kako je ubijen Edin Salaharević: ‘On ne smije živ otići iz Vlasenice’ 

Uz nelagodu koju je doživio Nedim se opravdano pita odakle baš nožem isječena košarkaška lopta u avliji i šta treba da predstavlja?

Novinar i kolumnista Dragan Bursać povodom ovog događaja oglasio se na društvenim mrežama:

"Najbolji mladi košarkaš je pronađen i identifikovan tek 2009. godine. Kosti najboljeg mladog košarkaša Jugoslavije, pronađene su u nekoliko odvojenih masovnih grobnica. Rasturene i izmiješane sa drugima. Najbolji mladi košarkaš Jugoslavije ukopan je na mezaru Rakita u Vlasenici. Ispred kuće najboljeg mladog košarkaša Jugoslavije, koji je mučki ubijen ovih dana je ostavljena isječena košarkaška lopta kao simbol smrti, nepoštovanja mrtvih i zazivanja novog genocida", navodi Bursać u objavi na Facebook-u.