Britanski medij Express objavio je članak o Bosni i Hercegovini u kome su opisane sve njene ljepote. 

Britanski medij objavio priču o BiH: Prekrasna zemlja koja je skriveni dragulj u Evropi
Foto: Arhiva

Britanski Express objavio je priču o Bosni i Hercegovini, opisujući je kao odličnu turističku destinaciju. 

Predložili su BiH svima koji žele izbjeći gužvu, te je nazvali savršenom alternativom. 

"Za one koji žele izbjeći gužve u hrvatskom historijskom primorskom gradu Dubrovniku, prekrasna zemlja Bosna i Hercegovina mogla bi biti savršena alternativa", napisali su na početku teksta. 

Dodali su kako turisti za jednodnevne izlete imaju tendenciju invazije na Dubrovnik navodeći kako je Dubrovnik doživio priliv fanova serije "Game of Thrones", jer je upravo on bio mjesto snimanja mnogih scena tog popularnog serijala.

"Ono što ovoj balkanskoj zemlji nedostaje na obali, ona više nego nadoknađuje toplim gostoprimstvom, planinarskim i skijaškim stazama i raznim kulturnim uticajima – od austrougarskog preko osmanskog do islama – koji se ogledaju u njenoj arhitekturi, kuhinji, muzici i načinu života", opisali su.

"Zbog svoje duge historije vjerske i kulturne raznolikosti, često se naziva 'Jerusalem Evrope'. To je jedan od nekoliko velikih evropskih gradova koji imaju džamiju, katoličku crkvu, pravoslavnu crkvu i sinagogu u istom kvartu. Godine 1914. u gradu je izvršen atentat na nadvojvodu Franca Ferdinanda, ubistvo koje je izazvalo Prvi svjetski rat", dodaju u tekstu. 

Također, naveli su neke od najvećih gradova BiH, prirodne ljepote i blagodati.