Vico Zeljković: Superkup BiH bi se mogao igrati u Emiratima
Foto: Tuzlanski.ba

Predsjednik Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine Vico Zeljković održao je danas sastanak sa čelnicima FS Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Zeljković je putem društvenih mreža informisao javnost i da bi se meč Superkupa BiH mogao igrati na nekom od stadiona u Emiratima.

“Danas je održan sastanak sa FS Ujedinjenih Arapskih Emirata, na kome smo razgovarali o unapređenju saradnje između dva saveza. Akcenat je bio na razvoju fudbalske infrastrukture, gdje smo razgovarali o načinima potencijale saradnje.  Također, pričali smo o mogućnosti da se Superkup FS BiH, koji je na rasporedu u decembru na kraju jesenje polusezone, odigra na nekom od velelepnih stadiona u ovoj zemlji.

Ne treba trošiti riječi koliko bi to bilo značajno za domaći fudbal i još jedno priznanje na međunarodnom nivou”, poručio je Zeljković.

Inače, N/FS BiH je u aprilu ove godine donio odluku o formiranju stalnog takmičenja pod nazivom Superkup N/FS BiH sa početkom od takmičarske sezone 2024/25.

U okviru Superkupa će se igrati jedna utakmica i to između pobjednika PL BiH i osvajača Kupa BiH iz prethodne takmičarske sezone.