Sloboda na Tušnju remizirala sa Slobodom iz Užica
Foto: Tuzlanski.ba

Pripremajući se za nastavak prvenstva BiH, nogometaši tuzlanske Slobode danas su na pomoćnom terenu stadiona Tušanj remizirali sa Slobodom iz Užica, članom Prve lige Srbije, odigravši 1:1 (1:1).

Po hladnom vremenu i teškom terenu igrači obje ekipe prikazali su borbenu utakmicu u kojoj je domaći sastav u oba dijela imao terensku inicijativu, ali su od više prilika iskoristili samo jednu.

U 25. minuti, nakon akcije Amara Beganovića i Ivana Barabana, Tuzlake je u vodstvo doveo Said Husejinović, udarcem sa oko 18 metara.

Iz prve prilike na utakmici gosti su u 30. minuti izjednačili golom Ljubomira Kovačevića.

U 23. minuti zbog psovanja sucu isključen je kapiten Tuzlaka Perica Ivetić, ali je, vjerovatno uz saglasnost gostiju, domaći tim nastavio utakmicu sa 11 igrača.

Početni sastavi ekipa:

Sloboda (T): Vukliš, Beganović, Ivetić, Adzem, Ignjatović, Hadžanovic, Alispahić, Baraban, Pršeš, Husejnović, Vidović.

Sloboda (U): Mitrović, Jezdimirović, Sekulić, Vučković, Sergej, Melerović, Filipović, Lazović, Milenković, Kočijašević, Kovačević.

U drugom dijelu oba trenera uveli su u igru veći broj igrača, ali golova nije bilo.

Tuzlanskoj Slobodi ovo je bila peta pripremna utakmica i prvi remi. Prije toga, poraženi su od Zvijezde iz Gradačca (2:3) i Željezničlara (1:2), dok su pobijedili Igman iz Konjica (4:0) i TOŠK iz Tešnja (4:0).

Narednu utakmicu Sloboda već sutra igra protiv Budućnosti iz Banovića (14 sati). (Fena)