Safet Sušić kandidat za novog trenera Sarajeva
Foto: Tuzlanski.ba

Najbolji bh. nogometaš svih vremena i najuspješniji selektor reprezentacije BiH Safet Sušić (69) kandidat je za novog trenera Sarajeva.

Popularni Pape bi mogao preuzeti kormilo kluba s Koševa u slučaju da Sarajevo napusti slovenski trener Simon Rožman, a pregovori bi trebali obavljeni narednih dana.

Sušić je posljednji angažman imao u turskom Akhisarsporu 2018. godine, a u trenerskoj karijeri je radio u Cannesu, Istanbulsporu, Al-Hilalu, Konyasporu, Ankaragucuu, Rizesporu, Ankarasporu, Evianu, Alanyasporu, kao i reprezentaciji BiH.

Sušić je dres Sarajeva nosio deset godina, odigravši pri tome 245 zvaničnih utakmica. Sa 96 postignutih golova u svim zvaničnim utakmicama, drugi je najbolji strijelac Sarajeva svih vremena.

U jesen 2013. godine postao je prvi selektor koji je reprezentaciju Bosne i Hercegovine uspio odvesti na jedno veliko takmičenje.

Sušić je nastupao i za PSG u periodu između 1982. i 1991. godine, odigrao je 344 utakmice za Parižane, a postigao je 85 pogodaka i upisao 103 asistencije.