Ronaldo predvodi Portugal protiv Turske za prvo mjesto, Belgija na popravnom ispitu
Foto: Tuzlanski.ba

Tri susreta drugog kola EURO 2024 igraju se danas.

U okviru grupe F sastaju se Gruzija i Češka, odnosno Turska i Portugal, dok će u duelu grupe E igrati Belgija i Rumunija.

Selekcije Gruzije i Češke sastaju se u Hamburgu.

Gruzija, koja je jedini debitant na EURO 2024, je u prvom kolu poražena od Turske sa 1:3. Češka je izgubila od Portugala rezultatom 1:2. Reprezentacija Češke je favorit u današnjem dvoboju i u slučaju pobjede će ostati u igri za plasman u osminu finala. Gruzija u zadnjih 10 utakmica ima četiri pobjede, dva remija i četiri poraza. Češka je u zadnjih 10 utakmica ostvarila šest pobjeda, dva remija i dva poraza.

Selekcije Turske i Portugala odigrat će susret u Dortmundu.

Oba tima su u prvom kolu osvojila tri boda. Turska je pobijedila Gruziju sa 3:1, a Portugal je slavio protiv Češke sa 2:1. Na zadnje četiri međusobne utakmice Portugala i Turske postignuto je 12 golova. Turska je u zadnjih 10 utakmica ostvarila četiri pobjede, dva remija i četiri poraza. Portugal je u zadnjih 10 utakmica ostvario osam pobjeda i dva poraza.

Reprezentacije Belgije i Rumunije će odmjeriti snage u Kolnu.

Belgija je neočekivano u prvom kolu poražena od Slovačke sa 0:1, a Rumuni su razbili Ukrajinu sa 3:0. Posljednja dva međusobna duela između Belgije i Rumunije okončana su identičnim rezultatom 2:1. Jednom su slavili Belgijanci, a jednom Rumuni. Belgija je u zadnjih 10 utakmica ostvarila šest pobjeda, tri remija i jedan poraz. Rumunija u zadnjih 10 utakmica ima pet pobjeda, četiri remija i jedan poraz.