Nezapamćena završnica Bundeslige: U Dortmundu tuga u Minhenu se slavi titula prvaka!
Foto: Tuzlanski.ba

Ne pamti se ovakva završnica jednog šampionata, ali 34. kolo Bundeslige donijelo je nevjerovatnu borbu za titulu do samog kraja i nekoliko ludih preokreta.

Bayern je u 33. kolu izgubio od Leipziga i servirao Borussiji titulu, ali nevjerovatno je šta su izabranici Edina Terzića uradili u posljednjem kolu na prepunom Signal Iduna Parku. Mainz, koji je bio bez rezultatskog imperativa, osvojio je na kraju bod u Dortmundu (2:2). Uzdao se tim Borussije u pomoć Koelna, koji je uspio da izjednači protiv Bayerna desetak minuta prije kraja, ali najtrofejniji njemački klub u 89. dolazi do pobjede i titule.

Bayern je golom Kingsleyja Comana u Koelnu poveo sa 1:0, a na ruku mu je išlo i to što je u Dortmundu Mainz dobrim dijelom vodio, prvo 2:0, a potom i 2:1. Izgledalo je kao da se sprema veliko slavlje u Minhenu zahvaljujući prvenstveno Mainzu, no u 81. minuti je dosuđen penal za Koeln i Ljubičić je bio precizan za 1:1.

Uslijedila je infarkt završnica, da bi u 89. minuti Musiala postigao za titulu Bavaraca, samo četiri minute nakon što je ušao u igru.

Ranije je iz lige ispala Hertha, a danas i Schalke, kojem je 4:2 poraz u Leipzigu ubio svaku nadu. Bochum je izbjegao opasnu zonu pobjedom nad Bayerom (2:0), dok je Stuttgart nakon remija s Hoffenheimom (1:1) završio na 16. mjestu i slijedi mu doigravanje sa trećeplasiranim iz Cvajte, odnosno HSV-om.