Nakon sramotnog poraza od Intera s Andore rezultatom 5:1 i eliminacije u 1. pretkolu Konferencijske lige, iz Veleža su se oglasili i pokušali objasniti razloge debakla.

Iz Veleža objasnili razlog debakla u Evropi: “Niko iz našeg tima nije mogao očekivati…”
Foto: FK Velež | Rođeni se oprostili od Evrope

U objavi na zvaničnoj Facebook stranici navode da su mislili da se izostanci i rovitost zbog povreda nekih bitnih karika iz prošle sezone neće značajnije osjetiti.

"U uzvratnom meču prvog pretkola UEFA Konferencijske lige nogometaši Veleža doživjeli su poraz od Inter Club d’Escaldesa rezultatom 5:1. Iako se naš ovogodišnji protivnik i na Grbavici pokazao kao organizovana ekipa, niko iz našeg tima nije mogao očekivati ovako bolan poraz na gostovanju u Andori", rekli su.

Navode kako se, uprkos tome što su mislili da okolnosti neće uticati na igru, ispostavilo da "igra Rođenih nije izgledala onakva kakvu smo svi navikli gledati".

Vezani članak Velež primio pet golova od predstavnika Andore i oprostio se od Evrope

"Opravdanje za ovako težak poraz teško se može pronaći, ali povrijeđeni Vehabović i Hrkač, rana povreda Savića, roviti Haskić te nedovoljno oporavljeni Oreč i Lohan ipak su za naš tim bili previše da se Rođeni kvalitetnije predstave na evropskoj sceni. Iako iznenađujući i bolan, možda će ovaj poraz biti dobra lekcija za sve nas, te da ćemo još spremnije dočekati početak nove sezone Premijer lige Bosne i Hercegovine", navodi se na Facebook stranici FK Velež.