Igrači Barcelone panično bježali, navijači Espanyola utrčali na teren
Foto: Tuzlanski.ba

Fudbaleri Barcelone savladali su Espanyol sa 4:2 i tako po 27. put osvojili šampionsku titulu u kluposkoj historiji, ali je po završetku meča došlo do velikog incidenta.

U trenucima dok su igrači Barcelone slavili veliki uspjeh na centru terena gradskog rivala, navijači Espanyola su utrčali na njega i krenuli ka prvotimcima Barce.

Kada su vidjeli šta se dešava, fudbaleri gostujućeg sastava su panično pobjegli u svlačionicu, a navijači pokušali da provale u tunel.

Nakon što je spriječen nasrtaj na fudbalere, policija je počela da rastjeruje navijače koji su se našli na terenu, te je došlo do manjeg sukoba prije nego što su se pristalice Espanyola vratile na tribine.

Situacija se nakon nekoliko dramatičnih minuta smirila.

Navijači Barcinog gradskog rivala nisu mogli da podnesu da pred njihovim očima slave, naročito jer je njihov tim u opasnoj zoni i blizu ispadanja u La Ligu 2.

Plavo-bijeli imaju 31 bod i od mirne luke su udaljeni četiri boda, što nije malo budući da je do kraja ostalo još samo četiri utakmice, a sada im slijedi težak meč protiv Rayo Vallecana.