Subota, 27. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Fukare “bocnule” Robijaše pred meč u Zenici: “Svi u Real Madrid”

Preuzmite sliku

Predstojeći vikend donosi nam jedan od najiščekivanijih susreta u okviru Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine, koji će privući pažnju mnogih ljubitelja nogometa.

Čelik i Sloboda, dva istinska velikana bh. nogometa, sudarit će se na terenu, mada, s obzirom na trenutni rang takmičenja, mnogi će reći da bi bilo prikladnije da igraju Premijer ligu BiH.

Nema sumnje da su susreti između Čelika i Slobode uvijek izazivali veliku pažnju među njihovim strastvenim navijačima, i ovaj put neće biti drugačije.

Navijači Slobode, poznati kao Fukare, svojim su transparentima podigli tenzije uoči ovog susreta.

Naime, na nekoliko lokacija širom Tuzle, postavili su transparente pozivajući svoje članove na gostovanje u Zenicu, pritom ne propustivši priliku za provokacijom navijača suparničkog kluba.

Svi u Real Madrid“, i “Zeničke curice, dolazimo” – bile su neke poruka na njihovim transparentima, koje su postavili na nekoliko lokacija u gradu.

Susret između Čelika i Slobode zakazan je za subotu, 21. oktobra od 18 sati, a bit će odigran na Bilinom polju.

U prethodnih deset kola, fudbaleri Slobode su pokazali impresivnu dominaciju, osvojivši čak 27 od mogućih 30 bodova.

S druge strane, situacija za Čelik nije tako sjajna, budući da zauzimaju tek desetu poziciju s 12 osvojenih bodova, što jasno pokazuje da se ove sezone neće uspjeti vratiti u Premijer ligu BiH.

Standings provided by Sofascore

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje