Foto: Tuzlanski.ba

FIFA Bosnia tim je konačno završio rad na beta verziji moda BHT Premijer liga BiH, koju možete preuzeti potpuno besplatno.

Mod su su napravila trojica gamera, dvojica iz Tuzle: Miodrag Kovačević (15) iz Nevesinja, Meho Alihodžić (27) i Amir Vehabović (22) iz Tuzle, koji su članovi FIFA Bosnia teama.

Mod sadrži 16 klubova iz BHT Premijer lige BiH, 16 klubova iz 1. lige Federacije BiH, a igrači mogu igrati i Kup BiH u kojem učestvuju 32 tima. FIFA Bosnia tim je kreirao bh. klubove, igrače, zastave, dresove, grbove, reklame i još mnogo toga.

premijer-liga-pes23

- Modingom igara se bavim od 2005-e počevsi od PES 5 igre dok mi se drug Meho pridružio krajem 2008. i od tada pravimo zajedno, dok se Miodrag pridružio 2013. godine i od tada modove smo pravili na PES serijalima. Međutim prešli smo na FIFA serijale i evo nas prvi smo u BiH koji prave modove za FIFA igre. Želja nas je privukla da možemo igrati omiljenu igru sa nama nam dragim klubovima kao što su FK Sloboda, jer smo Meho i ja iz Tuzle ali i drugi ljubitelji PES-a naše nam Bosne i Hercegovine sa svojim dragim klubovima, FK Sarajevo, FK Željezničar, FK Borac, NK Zrinjski, NK Široki Brijeg i sl. za Tuzlanski.ba ističe Amir Vehabović, te dodaje:

- I ljubitelji slabijih klubova i liga u BiH mogu igrati ovaj mod jer smo napravili Prvu Federalnu Ligu BiH i klubove poput OFK Gradina Srebrenik, Rudar Kakanj... Mod smo pravili puna dva i pol mjeseca i dosta smo se potrudili da ova BETA verzija "liči na nešto". Naravno ima tu i greškica ali će biti jako brzo ispravljene Full modom koji ćemo napraviti uskoro. Za slijedeći serijal FIFA 16 na kojem će se naći i ženski fudbal planiramo uraditi BHT Premijer Ligu, 1. Federalnu Ligu, 2.Federalne lige, 1. Ligu RS i Kup BiH, ali pored toga uraditi i žensku Nogometnu Premijer Ligu BiH zajedno sa Kupom u kojem će se naći i ŽNK Salt City iz Tuzle. zaključuje Amir.

pes-15-premijer-liga1

Objasnio je način instalacije moda onima koji već posjeduju instaliranu igru FIFA 15.

- Za njegovu instalaciju potrebno 12,8 GB slobodnog prostora na hard disku. Potrebno je skinuti instalaciju i pokrenuti .exe fajl, postaviti lokaciju na kojoj je instalirana igra FIFA 15 (za one koji je već imaju instaliranu), a zatim klasični odabir opcije next do kraja. Nakon toga je potrebno preuzeti i68 regenerator u .rar fajlu od 12,7 MB i pokrenuti ga, a potom ponovo odabrati lokaciju instalirane igre te na kraju kliknuti regenerate. Naravno, naš mod se treba instalirati na 'čistu' verziju FIFA-e 15, odnosno, verziju bez nekih drugih modova.

Mod BHT Premijer liga možete preuzeti ovdje, a i68 regenerator ovdje. Alternativni link za preuzimanje moda nalazi se ovdje.