EURO 2024: Francuska i Belgija favoriti u prvim mečevima, Ukrajina protiv Rumunije
Foto: Tuzlanski.ba

Danas se igraju tri utakmice četvrtog dana EURO 2024.

U grupi D igraju Austrija i Francuska, a u grupi E ćemo gledati utakmice RumunijaUkrajina i BelgijaSlovačka.

Rumuni i Ukrajinci svoj Euro put otvaraju današnjom utakmicom na Alianz Areni. Rumunija na posljednjih deset utakmica ima četiri pobjede, pet remija i jedan poraz, te prosjek golova na meču 1.9 Ukrajinci imaju šest pobjeda, dva remija i dva poraza. Na posljednjih deset utakmica Ukrajine u prosjeku pada 2.5 golova.

Na pet međusobnih duela vidjeli smo dvije pobjede Ukrajince, dva trijumfa Rumunije i jedan remi. Ukupno su pala 23 gola, u prosjeku 4.6 po meču.

Belgija je favorit na današnjem meču koji se igra u Frankfurtu. Belgijanci već dugo ne znaju za poraz, a na posljednjih deset utakmica imaju sedam pobjeda i tri remija. U prosjeku je padalo 2.8 golova.

Slovačka ima šest pobjeda, tri poraza i jedan remi, te prosjek golova od 3.1 po utakmici.

Belgija i Slovačka su odigrali tri međusobna susreta, dva puta je bilo neriješeno, a jednom su slavili Belgijanci.

Francuzi su favoriti za osvajanje Evropskog prvenstva, a svoj put otvaraju u Düsseldorfu protiv Austrije.

Austrija igra dobro u posljednje vrijeme, na zadnjih deset utakmica imaju sedam pobjeda, dva remija i jedan poraz. U prosjeku na utakmicama Austrije pada 3.0 golova. Francuska ima šest pobjeda, dva poraza i dva remija. U prosjeku na susretima Francuske pada 4.1 golova po meču.

Na posljednjih pet međusobnih utakmica Francuska je slavila tri puta, Austrijanci jednom, a jedan meč je završen remijem.