Edin Džeko: Možda sam postigao najljepši gol ikada
Foto: Tuzlanski.ba

Postigao sam lijep gol lijevom nogom. Ne znam da li je najbolji gol koji sam ikada dao. Možda jeste, istakao je Edin Džeko, koji je u sinoćnjoj utakmici petog kola UEFA Evropa lige postigao tri gola u trijumfu Rome nad Plzenom (4:1), od kojih je prvi bio istinsko fudbalsko remek-djelo.

Kapiten fudbalske reprezentacija Bosne i Hercegovine upisao je i asistenciju u briljantnoj partiji o kojoj se i jutros priča na cijelom kontinentu. Roma je zahvaljujući ponajviše Džeki osigurala plasman u šesnaestinu finala UEFA Evropa lige.

"Protiv Plzena odradili smo dobar posao. Nije nam bilo lako. Pristojna su ekipa i igrali su dobro u prvom poluvremenu. Međutim, Alisson je fantastično branio i sa još dva gola riješili smo pitanje pobjednika utakmice", rekao je Džeko za oficijelnu internet stranicu Rome, prenosi Anadolu Agency (AA).

Naglasio je i kako kiks u prošlog kolu Serije A i poraz od Atalante popularna rimska "vučica" ima priliku ispraviti u predstojećem meču sa Pescarom.

"U nedjelju moramo pobijediti", poručio je Džeko.

Poslije 13. odigranih kola u italijanskom šampionatu Roma je druga sa 26 bodova, sedam manje od lidera Juventusa. Na listi strijelaca Serie A Džeko je na vrhu sa 10 golova, koliko su postigli i Mauro Icardi (Inter), te Andrea Belotti (Torino).