Džeko protiv Krunića: Večeras se igra još jedna polufinalna utakmica Lige prvaka
Foto: Tuzlanski.ba

Večeras nas očekuje još jedan fudbalski spektakl, ovaj put na San Siru gdje će snage odmjeriti dvije ekipe iz Milana.

Utakmica AC Milan - Inter Milan na rasporedu je u 21 sat, a prijenos je osiguran na programima Arena Sport Premium i HRT 2.

Naši reprezentativci Edin Džeko i Rade Krunić naći će se na suprotnim stranama, a samo jedan od njih će izboriti finale sa svojom ekipom.

Za Milan neće nastupiti Zlatan Ibrahimović, koji ima problema sa povredom, a upitan je i nastup Rafaela Leaoa koji je pružao odlične partije u dresu Rossonerija.

S druge strane, u Interu će zbog povreda polufinale propustiti Dalbert, Robin Gosens i Milan Škriniar.

"Izbacili smo Tottenham i Napoli; možemo izbaciti bilo koga. Inter je za neke favorit. Moramo uzeti u obzir da se ova utakmica igra više od 180 minuta. U Ligi prvaka smo bili u odličnoj formi. Sada ćemo pokušati napraviti još jedan korak da bismo došli do finala; bilo bi nevjerojatno", rekao je Stefano Pioli, šef sručnog štaba Milana.

Predstojeći susret najavila je i zvijezda ekipe- Olivier Giroud koji je naglasio da je izuzetno motivisan i da će ekipa sati sve od sebe da izađe kao pobjednik u ovom derbiju.

Kapiten reprezentacije Bosne i Hercegovine i napadač Intera, Edin Džeko, također se oglasio pred polufinalnu utakmicu.

"Osjećam se mirnim. Ulog je veliki, igrati finale u Istanbulu bilo bi nevjerovatno. Derbiji imaju puno toga zajedničkog, u Manchesteru nije bilo tako, ali u Italiji je posebno kad igrate derbije Roma – Lazio i Inter – Milan. Samo se o tome priča i prije i poslije utakmica, važnije je pobijediti derbi nego bilo koju drugu utakmicu. Inter mora biti Inter u ovom dvomeču, došli smo ovdje pobjedama nad dobrim timovima", zaključio je Džeko.