Dario Šarić: Znam kako razmišljaju, borit ćemo se kao protiv Engleza
Foto: Tuzlanski.ba

Bh. reprezentativac Dario Šarić (27) govorio je za zvaničnu stranicu FS BiH uoči prijateljskog meča između Italije i BiH koji se igra u nedjelju od 20,45 sati u Empoliju.

Šarić je rođen u Italiji, sve do prošle sezone je igrao za klubove u ovoj državi, a u sezoni 2023. / 2024. je nastupao za tursku Antalyju.

Dario ističe da je potrebno vremena i treninga da taktika našeg stručnog štaba bude uspješna.

“Dobro ide, radimo, gledamo šta oni rade, šta mi možemo da uradimo. Sada treba malo vremena i treninga da ova taktika bude uspješna“, rekao je Šarić i osvrnuo se na selekciju Italije:

“Znam igrače Italije i znam kako misle. Ovdje u Italiji je puno taktike, a mi trebamo i na tome da radimo da bi im se mogli suprostaviti. Oni znaju kako da trče, gdje da trče, kako da loptom rade.”

Bh. veznjak ističe da će se njegovi saigrači i on boriti protiv Talijana baš kao i na susretu sa Englezima

“Borit ćemo se kao i protiv Engleza, to treba da nam bude dio DNA. Da se borimo i da budemo spremni. I oni su elitna ekipa, ali kako smo protiv Engleza se borili prvo poluvrijeme, možemo i protiv Italije.”

Inače, Dario je u nedavno završenoj sezoni odigrao 36 mečeva za Antalyju te zabio tri gola.

Po završetku sezone se vratio u Palermo sa kojim ima ugovor do ljeta 2026. godine.

Šarić je za A selekciju odigrao dvije utakmice. Debitovao je u septembru 2022. godine protiv Rumunije u Ligi Nacija, a prijateljski meč sa Engleskom mu je bio drugi nastup u dresu BiH.