Danas četiri utakmice: Srbiji neophodna pobjeda protiv Danske, Slovenija se nada remiju s Engleskom
Foto: Tuzlanski.ba

Danas se igraju četiri susreta trećeg kola grupe C i D na EURO 2024.

Od 18:00 sati pratit ćemo duele FrancuskaPoljska i NizozemskaAustrija, a od 21:00 susrete EngleskeSlovenija i DanskaSrbija.

Francuska - Poljska

Francuska nakon dva kola ima četiri boda. Savladali su Austriju sa 1:0, te su remizirali sa Nizozemskom 0:0. Francuzi su podbacili u prva dva meča i još uvijek traže prvi pogodak (Austriju pobijedili autogolom). Igraju protiv Poljske koja je izgubila od Austrije 2:1 i Nizozemske 3:1. Na posljednjih deset utakmica Francuske u prosjeku je padalo 3.7 golova po meču. Na posljednjih deset utakmica Poljske u prosjeku je padalo 2.9 golova po meču.

Nizozemska – Austrija

Nizozemci dobro izgledaju na Euru. Pored pobjede nad Poljskom u remiju sa Francuskom su bili bolji rival. Austrija je također dobro igrala i očekuje nas neizvjestan meč u kojem obje ekipe idu na pobjedu kako bi osigurali nokaut fazu. Na posljednjih deset utakmica Nizozemske u prosjeku je padalo 2.7 golova po meču. Na posljednjih deset utakmica Austrije u prosjeku je padalo 2.9 golova po meču. Ove dvije reprezentacije su odigrale pet međusobnih utakmica, a na svih pet su slavili Nizozemci.

Danska – Srbija

Danska nakon dva kola ima dva boda, dok Srbija ima jedan bod. Prvoplasirani Englezi imaju četiri, a Slovenija dva, tako da ova grupa nudi mogućnost svima za prolazak dalje. Danci su protiv Engleza izgledali dobro, ali su podbacili protiv Slovenije, a slično se može reći i za Srbiju. Na posljednjih deset utakmica Danske u prosjeku je padalo 2.5 golova. Na posljednjih deset utakmica Srbije u prosjeku je padalo 2.6 golova. Danska i Srbija su odigrali tri meča, a sva tri su pobijedili Danci.

Engleske – Slovenija

Englezi žele pobjedom završiti grupnu fazu i vratiti povjerenje navijača nakon ne baš uvjerljivih partija u prva dva kola. Slovenci su se pokazali kao tvrd orah i pokušat će sa novim bodom doći do nokaut faze Eura 2024. Na posljednjih deset utakmica Engleske u prosjeku je padalo 2.1 golova. Na posljednjih deset utakmica Slovenije u prosjeku je padalo 2.3 golova. Na šest međusobnih duela Engleska je slavila pet puta, a jedan meč je završen remijem. (Foto: Uefa)