Foto: Tuzlanski.ba

Nakon prvobitnog oduševljenja novom fotografijom Kate Middleton, koju je objavila jučer kako bi obilježila Majčin dan, fanovi su ubrzo počeli negodovati i sumnjati u "manipulaciju", tim povodom oglasila se princeza od Walesa.

Na službenom Instagram profilu, priznala je da kako je svojeručno doređivala fotografiju povodom Majčinog dana koju je jučer objavila Kensingtonska palača i izvinila se "zbog zabune koju je izazvala".

"Kao i mnogi ameteri fotografi, povremeno eksperimentiram s editovanjem. Želim se izviniti zbog zabune koju je izazvala porodična fotografija koju smo jučer podijelili. Nadam se da su svi koji slave imali sretan Majčin dan. C", stoji u poruci koju je objavila.

Njeno oglašavanje britanski mediji prenose kao "breaking news", ponajviše zbog toga što se princeza nije pojavljivala u javnosti od Božića zbog operacije abdomena.

Palača je od jučer bila pod konstantnim pritiskom da otkrije šta se krije iza fotografije nakon što su vodeće svjetske agencije povukle sliku zbog tvrdnji da je "digitalno manipulirana".

@matta_of_fact Breaking #Royal News: The Associated Press PULLED a photo of #KateMiddleton from their photo database, saying it was too manipulated to be considered factual 😵‍💫☕️ #princesskate #whereiskate #willandkate #princessofwales #royalfamily #royals #royalty #royaltea #britishroyals #britishroyalfamily #royalexpert #royalnews #royalupdate #royalscandal #royalgossip #royaldrama ♬ Pop beat BGM / long version(1283324) - nightbird_bgm

Vezano | Princeza Kate se oglasila prvi put nakon operacije uz fotografiju

Bila je to prva službena fotografija Kate od operacije.