Foto: Tuzlanski.ba

Zana Nimani se proslavila 1980. godine, kad je postala pjevačica grupe Zana.

Pjesmom 'Dodirni mi koljena' postala je velika zvijezda na području bivše Jugoslavije. Pjesma je postala evergreen, te se i danas može često čuti na zabavama i u klubovima. Napisala ju je poznata autorica glazbenih tekstova Marina Tucaković, koja je u nedjelju preminula nakon višegodišnje borbe s karcinomom.

"Zanu sam upoznala u studiju 6 Radio Beograda. Bila je debeljuškasta, a lijepa, ali taj njen glas je doslovno plijenio. Kasnije smo dosta radili na njenom imidžu, a pokazalo se da je Zaninoj publici bio najvažniji njen glas, i ta magija koju je širila oko sebe", rekla je svojedobno Marina, koja je za Zanu napisala i pjesme 'Majstor za poljupce', 'Jabuke i vino' i mnoge druge.

1985. je Zana napustila grupu i počela solo karijeru, a nakon prvog samostalnog albuma 'Noćas pjevam samo tebi' se povukla iz javnosti. Udala se za Đorđa Šiškina, a 1991. rodila kćer Teu. Nekoliko mjeseci nakon je napustila Srbiju i odselila se u Kanadu.  Ondje živi mirnimživotom te se bavi financijama, a njezina kći Tea naslijedila je majčin pjevački talent te je nastupila u nekoliko mjuzikala. (24sata.hr)