Evo za koliko je Nikola Rokvić prodao patike u kojima je pješačio do Grčke: Hvala za sve!
Foto: Tuzlanski.ba

Srbijanski pjevač Nikola Rokvić po povratku sa hodočašća nastavio je svoju humanitarnu misiju i uspješno sproveo još jednu akciju i to zahvaljujući svojim patikama koje je prodao na licitaciji. 

Nikola je sa suprugom Bojanom Barović osnovao fondaciju "Porodica", nakon čega se upustio u svoj prvi humanitarni podvig - hodočašće do manastira Svetog Nektarija u Egini.

VezanoNikola Rokvić krenuo pješke do Grčke. Preći će 1150 km, a evo i zašto: “Zbog njih sam i krenuo na ovaj put”

Tokom njegovog pješačenja, koje je trajalo mjesec dana, na račun "Porodice" uplaćeno je 42 miliona dinara (701,725.92 KM).

Nije se tu zaustavio, pa je odlučio prodati patike u kojima je prešao više od hiljadu kilometara. Na Instagramu je saopćio kako je akcija završena, te da je patike kupila jedna kompanija za 530.000 dinara (8,855.11 KM).

"Dragi ljudi, licitacija patike je završena!! Uz Božiju pomoć, čovjekoljublje i humanost čelnih ljudi kompanije @pulsec.cybersecurity , prikupili smo dodatnih 530.000 din! Sada se približavamo cifri od 43 miliona dinara!!! U narednim danima ćemo vas obavijestiti kojoj ustanovi ćemo dodatno usmjeriti sredstva koja smo prikupili, pored Beograda i Niša kao i dokle smo stigli sa nabavkom potrebnih aparata!!!

Jedan naš korak i dobra volja među nama uz Božiji blagoslov su dovoljni da pokrenemo čudesan krug radosti, ljubavi i humanisti!! SLAVA BOGU I HVALA ZA SVE!!!!," napisao je Nikola na svom Instagram profilu.