Foto: Tuzlanski.ba

Njen stomak je tokom trudnoće imao pomalo neobičan izgled zbog čega je brzo postala internetska senzacija. Neki su se čak pitali kako uspijeva hodati s njim...

Bilo je to najluđih 36 sati u mojem životu, rekla je Michella Meier-Morsi iz Danske nakon što je rodila trojke od kojih je pred kraj trudnoće njen stomak izgledao kao da će se rasprsnuti. Nedavno je na svijet donijela sinove Charlesa, Theodorea i Gabriela, a cijelu trudnoću je dokumentovala na Instagramu.

- Porođaj je prošao puno bolje nego sam mislila. Nije bilo lako, ali nije bilo ni približno tako loše kao prošli put kad sama rađala ostalu djecu - dodala je pa pokazala kako joj stomak izgleda deset dana nakon poroda, prenosi 24sata.hr.

- Znatno je manji, ali i dalje je težak i nevjerovatno bolan. Čak mi je neugodno i disati. Bit će uzbudljivo promatrati kako se moje tijelo planira zaliječiti - prokomentarisala je.

Njen stomak je tokom trudnoće imao pomalo neobičan izgled zbog čega je brzo postala internetska senzacija. Neki su se čak pitali kako uspijeva hodati naokolo s njim. Priznaje da ga je često pridržavala rukama.

Zašto joj je stomak imao takav oblik pojasnila je Jessica Kiley, profesorica porodništva i ginekologije s Medicinskog fakulteta Northwestern Feinberg.

- Trudnoća će kod svake žene izgledati drugačije, s faktorima kao što su to činjenice je li to prva trudnoća, kakva je građa tijela, nosi li žena jednu bebu ili više njih... Diastasis recti je stanje u kojem se lijevi i desni trbušni mišići razdvajaju, a to, također može uticati na oblik trudničkog stomaka. To stanje znači da ima više mjesta u abdomenu, a time i da maternica više strši - objasnila je dr. Kiley.

Pratioci na društvenim mrežama Michellu nazivaju heroinom. Ovo su neki od njihovih komentara.

-'Još jedan razlog da ljudi više poštuju sve majke.'
-'Nemam riječi... Duboko poštovanje!'
-'I ja sam bez teksta. Draga moja, ti si za mene superjunakinja!'   (Tuzlanski.ba)