Kako je nastala ''Ptica Trkačica'' i njen ''tužan kraj'' koji je rijetko ko vidio (VIDEO)
Foto: Tuzlanski.ba

Sigurno vas ima mnogo čije je djetinstvo obilježio crtani ''Ptica Trkačica''

coyote-road-runner-wallpaper

Svi mi dobro znamo jadnog Kojota i suosjećamo sa njim dok prolazi kroz razne nedaće jureći Pticu Trkačicu. Ova dva crtana lika zabavljaju svijet već godinama jednakom žestinom i genijalnim smislom za humor svojih autora, a po broju prikazivanja i snimljenih epizoda spadaju u jedan od najomiljenijih crtanih parova koji su se ikad pojavili na malim ekranima.

Njihove pustolovine prožete vječitom borbom brzine i, nazovimo to, genijalnosti, već više od pola stoljeća nisu izgubile ništa od strasti i uzbuđenja. Davne 1948. g. u studiju legendarnog Chucka Jonesa stvorena je epizoda "Fast and Furry-ous", gdje publika upoznaje lik bezobrazne Ptice Trkačice koja se vječito sukobljava sa gladnim Kojotom, čija će nepokolebljiva vjera u vlastitu genijalnost i preparate korporacije ACME razveseljavati ljubitelje njihovih avantura kroz dugi niz godina. Jones je stvorio navedenu crtanu seriju kao parodiju na tradicionalne i u to vrijeme popularne crtiće o sukobima mačaka i miševa (npr. "Tom i Jerry").

JE LI PTICA IKAD UHVAĆENA? NE MOŽE BITI!

Priča o Kojotu postala je pravom senzacijom kada su se ljubitelji famoznog pustinjskog vuka udružili u zahtjevima da se napravi jedna epizoda u kojoj će Kojot konačno uhvatiti Pticu Trkačicu. Zahvaljujući velikoj kampanji, članovi Wile E. Coyote Fan Cluba skupili su dva miliona dolara za produkcijske troškove stvaranje jedne epizode koja će zadovoljiti sve apetite zaluđenih i zakletih kojotovih ljubitelja. I zaista, tvorci crtanog filma napravili su jednu jedinu epizodu u kojoj Kojot naoružan za slavlje prepoznatljivim rekvizitima (ubrus oko vrata i pribor spremljen za gozbu) uhvati šapama ptičurinu. No i sam Kojot bio je poprilično iznanađen tim događajem, pa sa izrazom totalnog čuđenja i nevjerice na licu izvlači famoznu tablu kojom gledaocima poručuje: Ne mogu vjerovati! Nakon toga Kojot Pticu - pusti!

Međutim, na ''YouTube'' kanalu pojavio se drugačiji kraj, gdje Kojot ipak ''sredi'' Pticu Trkačicu.

Navodno, djeca su se pobunila i tražila obrat situacije. Tako je jedan od roditelja došao na ideju da naruči ''drugačiji kraj'' ovog crtanog, tako da je Kojot najzad uspio da savlada Pticu Trkačicu, a kako se to desilo i kako je završila Ptica Trkačica – pogledajte u videu koji će vas sigurni smo vratiti u djetinstvo i povratiti lijepe uspomene. (Tuzlanski.ba)