Sutra će u Živinicama biti otvoreni ''Prvi Međunarodni susreti - Živinice Open 2024.''

''Prvi Međunarodni susreti - Živinice Open 2024.'': Poduzetništvo, internacionalna kuhinja, koncerti
Foto: Grad Živinice

Radi se o jedinstvenom festivalskom konceptu na cjelokupnom području Tuzlanskog kantona koji će, u periodu od 2. do 6. augusta, objediniti poslovne, privredne, kulturne, zabavne, gastronomske i turističke događaje.

Centralni događaj i zvanični početak „Međunarodnih susreta - Živinice Open 2024“ održat će se sutra s početkom u 14 sati i 30 minuta, u konferencijskoj sali Arena centra Živinice, održavanjem međunarodnog poslovnog događaja „Živinice Business Open 2024.''

Kroz dijalog sa međunarodnim i domaćim ekspertima, fokus će biti na ekonomskom razvoju, poslovnom okruženju, zelenoj agendi i dekarbonizaciji.

U okviru manifestacije, istog dana, u Gradskom parku Konjuh s početkom u 18 sati bit će održan i već tradicionalni događaj „Internacionalna kuhinja“, najvažniji gastroturistički događaj u Tuzlanskom kantonu. Tokom ove manifestacije svi posjetioci Živinica će imati priliku degustirati neka od najukusnijih tradicionalnih jela iz preko 20 partnerskih zemalja, sa učešćem mnogobrojnih diplomatskih predstavništava u Bosni i Hercegovini.

Poseban segment ove godine bit će sa fokusom na kulturno-zabavni program koji će upotpuniti boravak u Živinicama. Koncertne aktivnosti u periodu od 02.-06. augusta odvijat će se na Trgu veterana policije gdje će se nalaziti koncertna arena.

Cilj manifestacije je predstaviti Grad Živinice kao sredinu otvorenu za saradnju i umrežavanje domaćeg i inostranog privrednog sektora, s naglaskom na potencijal bosanskohercegovačke dijaspore i kreiranja perspektivnije budućnosti u Bosni i Hercegovini. 

Ovi Međunarodni susreti bit će odlična prilika za povezivanje, inovacije i napredak što će značiti stvaranje uslova za nove investitore u Grad Živinice, a time i otvaranje novih radnih mjesta. Tokom navedenog događaja domaći privrednici će imati priliku da predstave svoje kompanije i uspostave poslovne kontakte sa stranim kompanijama iz Turske, Njemačke, Austrije, Italije i drugih zemalja, s ciljem plasiranja svojih proizvoda ili usluga u zemlje van granica Bosne i Hercegovine.

Važno je napomenuti da će program obilježiti B2B sastanci i panel diskusije sa istaknutim govornicima iz različitih branši.

Partner manifestacije „Prvi Međunarodni susreti – Živinice Open 2024“ je Vlada Tuzlanskog kantona i Privredna komora Istanbula koja broji preko osamsto hiljada firmi, a koja će se ovom prilikom predstaviti u Živinicama sa velikim brojem privrednika iz najzastupljenijih privrednih oblasti u Gradu Živinice.