Ponedjeljak, 27. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Neobično udobna stolica koja pruža mogućnost sjedenja bez bola u leđima

Preuzmite sliku

Bez obzira da li radite u kancelariji ili kod kuće, vjerovatno više od polovine dana provedete sjedeći.

Teško je samo po sebi i ako ste ljubitelj normalnog sjedenja ili sjedenja prekriženih nogu, često možete patiti od bola ili ukočenosti, piše Bright Side.

Međutim, dobra vijest je da su dizajneri iz Columbie, osmislili udobnu stolicu koja će vam omogućiti da sjedite kako želite i uživate u svakoj minuti, prenosi Tuzlanski.ba.

 • Ovu stolicu je dizajnirala Health By Design, porodična kompanija iz Columbie, Missouri. Osnivač kompanije, dizajner Pack Matthews, želio je stvoriti ergonomsku stolicu koja bi ljudima omogućila udobno mijenjanje sjedećeg položaja tokom rada.

   

  Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

   

  Objavu dijeli Soul Seat (@mysoulseat)

  Zajedno s fizikalnim terapeutom, instruktorima joge i inženjerima, Matthews je dizajnirao Soul Seat. Nakon što je neko vrijeme koristio ovu stolicu, shvatio je koliko je zapravo ugodno i više se nije poželio vratiti na uobičajene stolice. Danas je na raspolaganju nekoliko modela Soul Seat-a, ali ono što im je zajedničko jeste da imaju 2 nivoa: donju platformu na kojoj možete udobno smjestiti noge i jastuk na kojem sjedite. Oba nivoa se mogu podešavati.

 • Nekima  Soul Seat može izgledati pomalo čudno, ali oni koji su ga probali kažu da ova stolica pruža mnogo više slobode kretanja dok sjedite. Oni koji su sjedili na njoj spomenuli su da bi s ovom stolicom mogli sjediti duže vremena i mogli bi pronaći savršen sjedeći položaj koji ne bi uzrokovao bol u donjem dijelu leđa ili ukočenost u nogama.

   

  Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

   

  Objavu dijeli Soul Seat (@mysoulseat)

  Stolica s nekonvencionalnim dizajnom dobiva na popularnosti i sve je više ljudi koji je žele isprobati. Soul Seat može se isporučivati ​​širom svijeta, a cijena mu varira ovisno o modelu.

  A evo kratkog videa koji prikazuje Soul Seat u upotrebi:

   

  Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

   

  Objavu dijeli Soul Seat (@mysoulseat)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , ,