Ponedjeljak, 18. Oktobra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Imala je 272 kilograma i tvrdi: ‘Srbija je kriva za moju težinu’ (FOTO)

Preuzmite sliku

Majka je morala puno raditi, a ja sam bila usamljena i utjehu sam našla u hrani. Odlazak oca mi je jako teško pao i od svoje 10. godine sam se počela jako debljati, ispričala je Maja koja živi u SAD-u

Maja Radanović (33) je imala čak 272 kilograma. Njezini roditelji su se iz Srbije preselili u SAD u potrazi za boljim životom, a Maja je rođena u Portlandu. Njezina priča je objavljena u emisiji TLC-a “My 600 lb life”.

 • – Krivac moje težine je dobrim dijelom moje srpsko porijeklo. U toj se naciji sve vrti oko hrane. Krivac je i činjenica da su se moji roditelji rastali dok sam bila mala. Majka je morala puno raditi, a ja sam bila usamljena i utjehu sam našla u hrani. Odlazak oca mi je jako teško pao i od svoje desete godine sam se počela jako debljati. Na početku srednje škole sam imala 136 kilograma, a na kraju 181 kilogram. S 24 godine sam imala 226 kilograma. Kad se ujutro probudim, prvo zahvalim Bogu što sam živa i što nisam umrla po noći. Zdravlje mi je u katastrofalnom stanju. Stanje je iz dana u dan bilo sve gore. Bilo je dana kada se nisam mogla istuširati – rekla je Maja.

  Fotografija koju je Maja podijelila na društvenim mrežama nakon što je smršala

 • Momak je prekinuo s njom

  Na početku snimanja emisije Maja je imala momka Christiana koji je ubrzo nakon toga prekinuo s njom.

  – Već sam to prošla. Imala sam momka s kojim sam bila u vezi četiri godine, bilo smo se zaručili, ali me ostavio jer se bojao da zbog moje težine ja neću moći rađati – kaže Maja.

  Uz pomoć doktora uspjela je skinuti 90 kilograma, a svoj napredak dijeli s pratiocima na društvenim mrežama. Maja se drži strogog plana dijete i sada je relativno zadovoljna. Kaže da je više ne bole toliko noge i kukovi i da konačno može normalno živjeti.  (24sata.hr)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , ,