Nakon debate oglasio se Bidenov tim, okrili da li će odustati od utrke za novi predjsednički mandat
Foto: Tuzlanski.ba

Joe Biden neće odustati od utrke za novi predsjednički mandat, izjavio je Seth Schuster, portparol njegove kampanje, prenio je Hill.

- Naravno da neće odustati - poručio je Schuster, nakon Bidenove debate protiv Donalda Trumpa, poslije koje pojedine demokrate nisu bile zadovoljne.

Prije debate, mnogi Amerikanci izrazili su zabrinutost zbog dobi i sposobnosti Joea Bidena za obnašanje dužnosti predsjednika. Mnogi će reći da ova debata nije umirila te misli te da je bila jako loša za Bidena.

Predsjednik je ušao u debatu bez velikih očekivanja, ali nije uspio zadovoljiti čak ni ta niska očekivanja. Bio je trom, nepovezan i nejasan. Na oko pola debate, Bidenov stožer je rekao novinarima da se predsjednik bori s prehladom - pokušali su objasniti njegov hrapavi glasa.

To može biti istina, ali je također zvučalo kao izgovor, piše BBC.

Tijekom 90 minuta, Joe Biden je više puta bio u defenzivi. Posebno na početku večeri, neki njegovi odgovori su bili besmisleni. Jedan odgovor je završio rečenicom:

“Napokon smo pobijedili Medicare”, što je neobična referenca na vladin zdravstveni program za starije osobe.

Vezano | Prva debata Bidena i Trumpa u kampanji za novembarske izbore prošla u međusobnom optuživanju

Bivša Bidenova direktorica komunikacija, Kate Beddingfield, odmah nakon debate na CNN-u je izjavila:

"Nema sumnje, to nije bila dobra debata za Joea Bidena."

Rekla je da mu je misija bila dokazati da ima energiju i izdržljivost, ali da nije uspio. Kako je debata odmicala, kao boksač na konopcima, Biden je počeo zadavati snažne udarce svom protivniku u pokušaju da promijeni tijek debate. Nekoliko tih udaraca je možda uspjelo, izazivajući bijesne odgovore bivšeg predsjednika.

Prvih nekoliko tema bile su ekonomija i imigracija – pitanja na koja, prema anketama, Amerikanci više vjeruju Donaldu Trumpu – što je samo pogoršalo situaciju za predsjednika.