Najmanje 15 Palestinaca ubijeno u izraelskim napadima na Gazu
Foto: Tuzlanski.ba

Najmanje 15 Palestinaca je ubijeno, a desetine su ranjene u izraelskim zračnim i kopnenim napadima na centar grada Gaze, javlja Anadolu.

Prema vijestima zvanične palestinske novinske agencije WAFA, osmero Palestinaca je ubijeno, a neki su ranjeni u zračnom napadu koji su izraelski ratni avioni izveli na centar grada Gaze i naselje Es-Sabra.

Izraelski ratni avioni gađali su grupu Palestinaca u blizini elektrane na sjeveru izbjegličkog kampa Nuseirat u Gazi. U napadu su ubijene dvije osobe, a ima i ranjenih.

Izraelski ratni avioni i artiljerija gađali su kuću u blizini zgrade zvane al-Jawhara u centru grada Gaze. U napadu je ubijeno troje Palestinaca, a neke osobe, uključujući žene i djecu, su ranjene.

U sličnom napadu koji je Izrael izveo na kuću u izbjegličkom kampu Al-Shati u gradu Gazi, najmanje dvije osobe su poginule, a mnoge su ranjene.

Dok je izraelska artiljerija povremeno gađala centar grada i južno od Rafaha, izraelski avioni bombardovali su kuću na sjeveru Rafaha.

Ministarstvo zdravstva Gaze je 20. juna navelo da je 37.551 Palestinac, uključujući najmanje 15.517 djece i 10.279 žena, ubijeno u izraelskim napadima na Pojas Gaze od 7. oktobra.