Američkog turistu našli mrtvog kod Krfa: U Grčkoj se traga za još tri nestale osobe
Foto: Tuzlanski.ba

Ovo je posljednji u nizu slučajeva u kojima su turisti na grčkim otocima umrli ili nestali. Neki, ako ne i svi, krenuli su na planinarenje po vrlo visokim temperaturama.

Nestalog američkog turista pronašli su mrtvog na plaži na malom grčkom otoku zapadno od Krfa, izvijestili su lokalni mediji. Tijelo muškarca pronašao je u nedjelju drugi turist na stjenovitoj plaži na otoku Mathraki.

Njegov nestanak u četvrtak je prijavio njegov domaćin, a posljednji put vidjeli su ga u utorak u jednom kafiću u društvu dviju turistkinja koje su u međuvremenu napustile otok. Trenutno nisu dostupni nikakvi detalji o žrtvi, uključujući ime ili rodni grad.

Dron vatrogasne službe u subotu je pronašao 74-godišnjeg nizozemskog turista u provaliji, 300 metara od mjesta na kojem su ga posljednji put vidjeli prošle nedjelje, dok je hodao uz poteškoće po velikoj vrućini.

Dr. Michael Mosley , poznati britanski televizijski voditelj i pisac, pronađen je mrtav prošle nedjelje na otoku Symi. Mrtvozornik je zaključio da je umro prethodne srijede, nedugo nakon što je otišao na planinarenje po teškom, stjenovitom terenu.

U petak je dvoje francuskih turista prijavljeno kao nestalo na Sikinosu, relativno osamljenom otoku u Egejskom moru, s manje od 400 stalnih stanovnika. Dvije žene, stare 64 i 73 godine, napustile su svoje hotele kako bi se sastale.

Na otoku Amorgosu vlasti od utorka tragaju za 59-godišnjim turistom koji je išao na samostalno planinarenje po vrućem vremenu.

Američki mediji identificirali su nestalog turista kao penzionisanog zamjenika šerifa okruga Los Angeles Alberta Calibeta iz Hermosa Beacha u Kaliforniji. (24sata)