Uhapšena majka osumnjičena da je pretukla nastavnicu u školi na Novom Beogradu
Foto: Tuzlanski.ba

Policija je uhapsila ženu kojoj se krivičnom prijavom stavlja na teret da je u osnovnoj školi na Novom Beogradu, nezadovoljna zaključenom ocjenom njenog sina, nastavnici uputila prijetnje, vređala je, počupala za kosu i zadala joj više udaraca u predjelu stomaka.

"Uhapšenoj se krivičnom prijavom stavlja na teret da je 13. juna u osnovnoj školi na Novom Beogradu, nezadovoljna zaključenom ocenom njenog sina, uputila oštećenoj nastavnici prijetnje po život i tijelo, vrijeđala je, počupala za kosu i zadala joj više udaraca u predelu teijla nanijevši oštećenoj lake tjelesne povrede", navodi u saopštenju Tužilaštvo.

Usled radnji okrivljene oštećenoj je, po sopstvenoj izjavi, povređeno ljudsko dostojanstvo i osjeća strah za svoju bezbjednost, a ujedno je predmetni događaj izazvao i uznemirenost građana, naročito zbog činjenice da se dogodio u osnovnoj školi, dodaje u saopštenju.

Јavni tužilac će 15. juna saslušati okrivljenu o svim okolnostima događaja.

“Svjesni učestalosti napada na prosvjetne radnike Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu će predlagati najstrože sankcije i na taj način uticati na bezbjednost svih građana i očuvanje obrazovnih institucija”, zaključuje se u saopštenju.

Mediji prenose da ovo nije jedini slučaj napada koji se dogodio na prosvjetne radnike tokom jučerašnjeg dana.