U protekla 24 sata na području Tuzlanskog kantona dogodilo se ukupno 12 saobraćajnih nesreća.

12 saobraćajnih nesreća u Tuzlanskom kantonu: Dvije osobe teško povrijeđene
Foto: Arhiva

Nesreće su se desile u Banovićima, Živinicama, Gračanici, Lukavcu i Tuzli.

Jedna osoba je teže povrijeđena u nesreći koja se dogodila na lokalnom putu u Živinicama u kojoj su učestvovali pmv “VW Passat” kojim je upravljao M.H., rođen 1960.godine iz Lukavice Donje i motocikl “Piaggio” kojim je upravljao A.O., rođen 1991.godine iz Živinica.

”U ovoj saobraćajnoj nezgodi A.O. je zadobio teške tjelesne povrede konstatovane od strane ljekara u UKC Tuzla, gdje je isti zadržan na daljem liječenju. O navedenom događaju upoznat je dežurni kantonalni tužilac, dok su potrebne mjere i radnje poduzeli policijski službenici PS Živinice i OKP PU Živinice”, saopšteno je iz MUP-a Tuzlanskog kantona.

Teške tjelesne povrede zadobio je i biciklista tokom saobraćajne nezgode u mjestu Stjepan Polje u kojoj su učestvovali biciklo kojim je upravljao M.F., rođen 1997.godine iz Gračanice i moped kojim je upravljao petnaestogodišnjak iz Gračanice.

”U ovoj saobraćajnoj nezgodi biciklista je zadobio teške tjelesne povrede konstatovane od strane ljekara JZU UKC-a Tuzla. Potrebne mjere i radnje poduzeli su policijski službenici PU/PS Gračanica”, saopštili su iz MUP-a TK.