Šestogodišnji Alan Spahić iz Tuzle boravio je na Barceloninom kampu gdje je od 130 dječaka učesnika odabran za najboljeg igrača. 

Šestogodišnji Alan Spahić iz Tuzle najbolji igrač na Barceloninom kampu
Foto: Barca Academy BiH | Alan Spahić

Pozivu na Barcelonin kamp prethodili su turniri u Bosni i Hercegovini na kojima je ovaj talentovani dječak pokazao zavidne vještine. U sedam utakmica, ovaj mali fudbaler, postigao je čak 14 golova.

''Nakon tih turnira došao je poziv iz Barceloninog kampa gdje smo se rado odazvali. Meni je bilo nestvarno, a on je bio presretan'', kazao je za Tuzlanski.ba Alanov otac Jasmin Spahić

Alan je počeo trenirati fudbal sa nepunih pet godina, a ljubav prema ovom sportu javila se i ranije jer je provodio vrijeme na treninzima svoga oca.

''Lopta je jedina njegova igračka, i odmah je stvarno pokazao talenat'', ističe Jasmin dodavši da njegov sin zasada nije svjestan svog uspjeha jer on je još dječak kojem je fudbal igra. 

Alana u narednom periodu očekuju učešća na dva velika kampa velikih evropskih klubova kao i posjeta Barceloninoj školi La Masia, a sudeći prema talentu i vještinama, u budućnosti ga u svijetu fudbala, zasigurno čekaju velike stvari.