Izborna komisija Tuzla: Obavještenje o izlaganju izvoda iz privremenog biračkog spiska
Foto: Arhiva | Do 03. jula portalu e-izbori pristupilo je 17.018 korisnika

"Birači koji u periodu izlaganja izvoda iz privremenog biračkog spiska uoče nepravilnosti i pogrešne podatke imaju pravo zahtijevati njihovu ispravku", navodi se između ostalog u saopštenju gradske izborne komisije Tuzla.

Gradska izborna komisija Tuzla obavještava građane da su u skladu sa članom 18. Pravilnika o upotrebi i izradi izvoda iz Centralnog biračkog spiska (“Službeni glasnik BiH”, broj 31/24), te u skladu sa Planom izlaganja izvoda iz privremenog biračkog spiska  u prostorijama svih mjesnih zajednica na području grada Tuzle i Centru za birački spisak  počev od 08.06.2024 godine, izloženi izvodi iz privremenog biračkog spiska, i isti će biti izloženi do 08.07.2024. godine.

Sve zainteresovane osobe mogu izvršiti provjeru podataka u izvodu iz privremenog biračkog spiska, te izvršiti njihovu ispravku kod nadležnog organa.

Birači koji u periodu izlaganja izvoda iz privremenog biračkog spiska uoče nepravilnosti i pogrešne podatke imaju pravo zahtijevati njihovu ispravku, ukoliko se radi o ispravci ličnih podataka.

Birači koji imaju status raseljenih lica obavješteštavaju se da imaju pravo da odrede ili promijene svoju biračku opciju, podnošenjem zahtjeva u nadležnom Centru za birački spisak (Grad Tuzla – Centar za  pružanje usluga građanima, adresa ZAVNOBiH-a br. 11, kancelarija br. 2, kontakt telefon 035/307-394) najkasnije 75 dana prije održavanja izbora, odnosno do 23.07.2024. godine.